PROGRAMA 17/09/2021

SEGUIU EL #CSSBE A LES XARXES: TUITER i a INSTAGRAM @cssbe2021

Divendres 17 de setembre de 2021

08:30h – 9:00h Acreditacions

9:00h – 11:00h TAULES RODONES SIMULTÀNIES per EIXOS:

EIX 1: Addiccions: “Llums i ombres de moure’s i viure en un món digital” Modera M. Concepció Torres (Comitè Científic)
Susanna Jornalé, Educadora Social, especialitzada en acompanyament i suport a la inserció social i laboral de persones amb drogodependències, educadora del Centre d’Atenció Sociosanitària “CAS Extracta – La Mina”.
Jordi Bernabeu, Psicòleg de la Divisió de Salut Mental. Fundació Althaia. Professor Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC.
Maria Taulats, Treballadora Social sanitària a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Especialista en addiccions (U. Deusto). Professora associada al Grau de Treball Social (URV).
Miquel Àngel Prats, Doctor en Pedagogia. Professor titular de Tecnologia Educativa i investigador responsable d’ eduTIC del Grup de recerca PSiTIC (Pedagogia, Societat, Innovació i TIC) de la FPCEE Blanquerna de la URLL
.

EIX 2: Dependències relacionals en el cicle vital: “L’equilibri entre el binomi dependència-autonomia en les etapes del cicle vital” Modera Maria Barrera (Comitè Científic)
Marta Lleonart, Psicòloga clínica al Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Servei especialitzat en Salut Mental per a persones amb DI. Membre del grup de treball “Psicoteràpia Psicoanalítica de la Vellesa”.
Anna Morero, Treballadora Social. Doctora en Sociologia. Professora del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona.
M. Helena Tolosa, Psicopedagoga. Assessora familiar i escolar sobre assetjament i bullying. Especialitzada en teràpia familiar sistèmica i pràctiques restauratives. Membre de la Xarxa d’Expertes del COPEC.
Òscar Pareja, Educador Social en Centres Residencials d’Acció Educativa. Facilitador i dinamitzador de prevenció en Instituts, espais comunitaris i juvenils
.

EIX 3: Diversitats i altres situacions que generen dependència: “Diversitat funcional i autonomia en temps de pandèmia Modera Laura Córdoba (Comitè Científic)
Margarida Saiz, Treballadora Social emèrita. Cap del Departament de Serveis de Vida Independent de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD).
Sílvia Vilasaló, Pedagoga, Postgrau en Mindfulness i relació d’ajuda. Tècnica de Formació i Empresa a l’Àrea d’Intermediació Laboral d’ASPID (Associació de paraplègics i discapacitats físics de Lleida).
Òscar Martínez, Educador Social. Doctor en Societat i Educació (UB). Professor de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URLL) i de la UOC. Membre de la junta de govern del CEESC
.
Jose Ramón Ubieto, Psicòleg dels SSB. IMSS. Ajuntament de Barcelona. Professor de la UOC. Autor de “El mundo pos-COVID. Entre la presencia y lo virtual”.

EIX 4: Sistemes generadors d’autonomia i dependència: “Reflexions ètiques, context i posicionament al voltant d’una pràctica orientada a l’autonomia” Modera Arantza Rodríguez (Comitè Científic)
Joan Segarra, Pedagog. Especialitzat en Direcció i Gerència d’entitats de l’Economia Social i del Tercer Sector, actualment President de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.
Jesús Vilar, Educador i Doctor en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Coordinador del Comitè d’Ètica del CEESC.

Pedro Celimendiz, Treballador Social del medi rural d’Aragó, Director de Centre de Serveis Socials Comunitaris.

11:00h – 11:30h Pausa Cafè

11:30 – 13:00h Conferència Clausura “El llenguatge i la conversa, bases per construir una relació” a càrrec d’Estrella MontolÍo, catedràtica de Lingüística Hispànica de la UB i experta en Comunicació. Presenta Maria Rosa Monreal, presidenta del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

13:30h – 14:00h Conclusions amb la TERESINA SOCIAL

13:00h – 13:30h Cloenda Institucional

  • Rosa Rodríguez, presidenta del COPEC
  • Conchita Peña, degana de TSCAT
  • Guillermo Mattioli, degà del COPC
  • Maria Rosa Monreal, presidenta del CEESC

14:00h – 14:30h Actuació Musical amb XIULA, una experiència única d’animació musical, amb continguts crítics  connectats amb l’educació i les necessitats de la nostra societat.