RESUM COL·LOQUI I PROGRAMA

Violències en els escenaris actuals

18 de desembre de 2015

Casa del Mar. Carrer d’Albareda, 1 de Barcelona

RESUM

La violència, eix central del II Congrés de Serveis Socials

El passat 18 de desembre es va presentar el II Congrés de Serveis Socials, coorganitzat pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, el Col·legi Oficial del Treball Social de Catalunya, el Col·legi de Pedagogs de Catalunya i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (22)

Una de les novetats que es van anunciar en l’acte de presentació, al qual hi van assistir Maria Rosa Monreal, membre de la junta del CEESC, Núria Carrera, degana del TSCAT, Rosa Rodríguez, presidenta del COPEC i Josep Vilajoana, degà del COPC, va ser la incorporació del Col·legi de Pedagogs de Catalunya per tal de col·laborar en l’edició del II Congrés de Serveis Socials.

PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (4)

El II Congrés de Serveis Socials se celebrarà a primers del mes de novembre de 2016 i tindrà com a tema central la violència en els escenaris actuals. Segons la definició del Diccionari de serveis socials del Centre de Terminologia, la violència és l’abús de força o de poder, intencionat o no, de fet o com a amenaça, contra un mateix, una altra persona, grup o comunitat, que causa o té moltes probabilitats de causar una lesió, dany psicològic, trastorn del desenvolupament, privació o la mort. Tal i com va apuntar Carolina Pastor, comissionada 2015 – 2016, els professionals dels serveis socials treballen amb un ampli ventall de problemàtiques que estan relacionades amb algun tipus de violència. Per aquest motiu, la nova edició del Congrés tractarà d’abordar i comprendre en profunditat aquest fenomen de la violència, així com treballarà sobre les línies d’intervenció més actuals i les possibles respostes i solucions a aquestes problemàtiques.

PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (28)
A banda de la presentació del nou congrés, es van donar a conèixer les principals conclusions sorgides de la celebració del I Congrés. Maria Rosa Monreal, comissionada 2013 – 2014, va apuntar tot un seguit de reflexions entorn l’ètica i la recerca. Sobre l’ètica es va comentar que els principals problemes tenen a veure amb la justícia social, l’autonomia i la confidencialitat i que existeixen codis deontològics i comitès d’ètica necessaris per a un bon desenvolupament de les professions i que poden ser útils a l’hora de donar resposta als dilemes ètics que se’ns presenten. El I Congrés també va mostrar la necessitat de fer recerca en el camp dels serveis socials i va constatar que s’ha superat la fragmentació actual entre investigació i intervenció.

PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (35)

L’acte va finalitzar amb un debat que portava per títol ‘L’impacte de les violències en la vida dels refugiats’ amb l’escriptor i reporter de guerra, Bru Rovira, i el president de Médicos Sin Fronteras España, José Antonio Bastos. José Ramon Ubieto, membre del Consell Assessor del Congrés, va moderar la conversa a la qual es va destacar que és pitjor ignorar la violència que banalitzar-la i que els problemes de violència incideixen en molts problemes de salut física i mental.

PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (42)

 PRESENTACIÓ II CONGRÉS SERVEIS SOCIALS (43)

PROGRAMA

11 h Presentació de l’acte a càrrec de

Josep Vilajoana. Degà del COPC

Núria Carrera. Degana del TSCAT

Maria Rosa Monreal. Membre de la junta del CEESC

Rosa Rodríguez. Presidenta del COPEC

11.45 h Presentació de les conclusions del I Congrés a càrrec de Maria Rosa Monreal, comissionada 2013-2014 i presentació II Congrés a càrrec de Carolina Pastor, comissionada 2015-2016.

12.15 h Conferència Impacte de les violències en la vida dels refugiats, a càrrec de Bru Rovira, escriptor i reporter de guerra i Paula Farias  de MSF (pendent confirmació).

Moderà José Ramon Ubieto, membre del Comitè Assessor

13.15 h  Cloenda

13.30 h Brindis

 

Organitzen:

COPCCTSOC

CEESCCOPEC

 

Amb el suport de:

GENE      DIPU        AJ

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s