PROGRAMA 16/09/2021 MATÍ

SEGUIU EL #CSSBE A LES XARXES: TUITER i a INSTAGRAM @cssbe2021

Dijous 16 de setembre de 2021 MATÍ

08:30h – 09:30h Acollida i Acreditacions

09:30h – 10:15h Inauguració IVCSSBE

Presentació

Pilar Morral, comissionada del IVCSSBE

Inauguració Institucional

  • Rosa Rodríguez, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya (COPEC)
  • Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya (TSCAT)
  • Guillermo Mattioli, degà del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC)
  • Maria Rosa Monreal, presidenta del Col·legi d’Educadores i Educadors de Catalunya (CEESC)
  • Sonia Fuertes, comissionada d’Acció Social de l’Àrea de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona
  • Marta Puig, presidenta de DIPSALUT, organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona
  • Anna Figueras, secretària d’Afers Socials i Famílies, Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya
  • Marta Madrenas, alcaldessa de Girona

10:15h – 11:30h Conferència inaugural: “¿Adaptación o metamorfosis? El problema de la eficacia en las praxis de autonomía” a càrrec d’Amador Fernández Savater, investigador independent que defineix el seu treball com “filosofia pirata”. Presenta Rosa Rodríguez, presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya.

11:30h – 12:00h Actuació de Escola de Teatre SALIJ3, amb QUIMERA, un projecte que tracta de posicionar les persones amb diversitat funcional en un espai social i cultural o sol haver-hi estereotips.

12:00h – 12:30h Pausa Cafè

12:30h – 14:30h TAULES RODONES SIMULTÀNIES per EIXOS:

EIX 1: Addiccions: “Una mirada diferent de les addiccions. De la dependència a la independència” Modera Carme Villarreal (Comitè Científic)
Carles Sedó, Educador i pedagog. Tècnic de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
Carme Cunillera, Psicòloga clínica. Coordinadora Centre d’Atenció i Seguiment de drogodependències de la Garrotxa i Xarxa de Salut Mental i Addiccions. IAS (Institut Assistència Sanitària).

David Córcoles, Psiquiatre d’atenció domiciliària de l’Hospital del Mar – Parc de Salut MAR, Barcelona.
Mireia Ambrós, Psicopedagoga. Coordinadora de programes a Episteme. Col·laboradora i assessora de la Subdirecció general de Drogodependències del Departament de Salut.

EIX 2: Dependències relacionals en el cicle vital: “Dependències al llarg i ample de la vida familiar” Modera Roger Caro (Comitè Científic)
Jose M. Lopera, Psicòleg i psicoterapeuta familiar sistèmic. Coordinador de Serveis No Residencials de la Fundació Acció Social Infància.
Matilde González, Treballadora Social forense a l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família (EATAF) del Departament de Justícia. Coordinadora de la Comissió d’Infància i Família del TSCAT.
Ainoa Mateos, Pedagoga. Doctora en Pedagogia, professora agregada de la Facultat d’Educació de la UB. Membre del Grup de Recerca en Intervencions Socioeducatives a la Infància i la Joventut  (GRISIJ)
Lupe Navas, Educadora Social. Directora de CRAE i, actualment, Cap de l’EAIA de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
.

EIX 3: Diversitats i altres situacions que generen dependència: Violència estructural i dependències sobrevingudes Modera Bàrbara Vega (Comitè Científic)
Antònia Albert, Treballadora Social. Coordinadora del programa d’atenció a l’emergència habitacional i drets energètics, a l’àmbit de serveis socials de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.
Asunción Pié, Doctora en Pedagogia, professora i investigadora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació de la UOC. Membre del Grup de Recerca CareNet. Care and Preparedness in the Network Society (IN3-UOC).
David Rodríguez, Treballador Social. Director Tècnic de la Fundació Idea. Director del Centre de Protecció a l’Emergència L’Olivar per menors d’edat víctimes de tràfic. Membre de la junta de govern del TSCAT.
Mercè Ramírez, Psicòloga clínica del Servei d’Inserció Social, programa d’atenció a persones soles i famílies sense llar, de l’Ajuntament de Barcelona
.

EIX 4: Sistemes generadors d’autonomia i dependència: “Sistemes i model de cura en diferents col·lectius. Reflexions ètiques” Modera Susanna Prades (Comitè Científic)
Carme Montserrat, Pedagoga i doctora en Psicologia, professora i investigadora, Coordinadora de Liberi, grup recerca en infància, joventut i comunitat, de l’IRE i Vicedegana de la Facultat d’Educació i Psicologia de la UdG.
Raquel Magdaleno, Treballadora Social, Responsable i Cap de Servei del Servei d’Atenció Domiciliària: SAD-Barcelona i SAD-Sabadell.
Amat Molero, Educador social, facilitador i professional de joventut al Servei de joventut “La Paki de Cardedeu”, membre d’Ulleres per Esquerrans.
Miquel Domènech, Psicòleg. Professor Titular i Director del Departament de Psicologia Social a la Universitat Autònoma de Barcelona, Coordinador del Grup d’Estudis Socials de la Ciència i la Tecnologia.