PROGRAMA 16/09/2021 Tarda

SEGUIU EL #CSSBE A LES XARXES: TUITER i a INSTAGRAM @cssbe2021

Dijous 16 de setembre de 2021 – tarda

16:15h – 17:00h Actuació – Grup “Suspendida”, performance que simbolitza el fet d’estar penjat, condicionat i pendent de quelcom aliè. Què passa quan es deixa anar?  Pensada per a què s’interactuï en qualsevol moment del Congrés. Sala Simfònica

17:00h – 19:00h TAULES SIMULTÀNIES – PRESENTACIÓ DE COMUNICACIONS per EIXOS:

EIX 1: Addiccions Modera Josep Vilajoana (C. Assessor) Sala Assaig
Una partida més” – Joan Bosch – Centre SPOTT. Prevenció i atenció de les addiccions a drogues i pantalles. Diputació de Barcelona.
“Intervencions assistides amb gossos en l’atenció residencial a la infància i l’adolescència” – Laura Pascual i Marta Viñas – CRAE Les Vinyes.
“Vintiquatreset” – Sandra Jurado – Median T la Danza.
“Grups d’acompanyament educatiu per famílies: d’usuaris a facilitadors apoderats” – Arnau Careta i Neus Ballesteros – Barcelona, Espai de Supervisió.

EIX 2: Dependències relacionals en el cicle vital. Modera Montserrat Juanpere (C. Assessor) Sala Simfònica
“Agenda Nagusi, un modelo de participación público-social con y para las personas mayores” – Lide Amilibia i Beatriz Gázquez – Departamento de Empleo y Politicas Sociales del Gobierno Vasco.
“Experiència pràctica: noves formes de cures col·lectives” – Carolina Torralbo – Associació Benestar i Desenvolupament ABD.
“Niu: programa de suport a dones embarassades en situació de risc social” – Ana Aranda i Clara Barranco – Serveis Socials de l’Ajuntament de Granollers.
“Teixint Barri: interdependències saludables: quan dependre ens fa créixer” – M. Jesús Rodríguez, Gal·la Vives i Esther Ferré – Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.
“Acompanyament familiar en contextos de risc o vulnerabilitat social: un model capacitador” – Enric Gómez, Mar Creixell i Fatima Zohra – Ajuntament del Prat de Llobregat.

“Banc del Moviment” – Clara Santamaria i Lilianne Gallamini – Xarxa Solidària de Productes de Suport de Barcelona. Ajuntament de Barcelona.

EIX 3: Diversitats i altres situacions que generen dependència. Modera Josefa Fernàndez (C. Assessor) Sala Cambra
“Conviure amb l’epilèpsia: una malaltia invisible” – Susanna Arjona – Espai AriaVital de psicopedagogia i psicoteràpia.
“Connexió Brugarolas, fem poble!” – Emma Pastor, Judit Castro, Maria Galarza, Vanesa Gimenez, Sílvia Martorell i Jessica Redondo – Residència Josep Brugarolas (Sigma Salud, S.L).
“Caminem pels barris” – Maria Alfonso i Marta Alfonso – Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. Serveis i projectes de la gent gran.
“La discapacitat en menors genera dependència?” – Olga Salvat, David Martín
i Ana Andreu – Equip Valoració i Orientació EVO 57, GIPSS.
“Tallers de sensibilització: estigma i discapacitat” – Lluís Marroyo i Èlia Llinàs – Fundació Campus Arnau d’Escala

EIX 4: Sistemes generadors d’autonomia i dependència: Modera Marta Fité (C. Assessor)Sala Petita
“Passejant pel nostre barri” – Clàudia Martins – Equipament Municipal per a gent gran Josep Miracle / Habitatges amb serveis per a gent gran Urrutia. Accent Social.
“La història de vida com a protagonista. Una experiència compartida al geriàtric de Palafolls” – Eva Álvarez – Geriàtric de Palafolls.
“Els maltractaments a les persones grans des d’una mirada preventiva i comunitària: taula comarcal maltractaments a les persones grans a l’Alt Empordà” – Sandra Devesa i Glòria Pla – Fundació Salut Empordà. Consell Comarcal de l’Alt Empordà.
“Quan la Covid truca a la porta dels Serveis Domiciliaris” – Montserrat Llorens –
Ajuntament de Ripollet.

Proposta de bona pràctica per a la transformació dels serveis de Centre de Dia cap a serveis integrals de l’Acompanyament a l’Envelliment a la Comunitat com a resposta a un nou paradigma” – Mercè Giner i Núria Bayarri – Llar La Mercè – SIAEC. Fundació Família i Benestar Social.
“Recerca-Acció per a l’actualització teoricopràctica del treball social” – Alba Miras, Esther Martínez i Xavier Casademont Institut d’assistència sanitària. Universitat de Girona, Fundació Campus Arnau d’Escala.

19h Fi del 1r dia de IV Congrés de Serveis Bàsics i Especialitzats