Crònica de l’Acte precongressual a Vilafranca del Penedès

El passat 25 d’abril va tenir lloc al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès, el primer dels actes precongressuals del Congrés de Serveis Socials Bàsics. Amb una assistència de més de 70 persones, des del Comitè Organitzador de l’acte i del Congrés, se n’ha fet una valoració general molt positiva, ja que va haver-hi molt bona rebuda per part dels professionals dels territori i tothom va mostrar molt bon coneixement del Congrés.

La benvinguda i presentació de l’acte van anar a càrrec de Sebastià Jané Arrufat, regidor de Serveis Socials de Vilafranca del Penedès i de Maria Rosell i Medall, consellera del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

La Comissionada del Congrés de Serveis Socials Bàsics, Maria Rosa Monreal Bel, va fer la presentació del Congrés i va animar a la participació el proper mes d’octubre a Barcelona.

Tot seguit, va tenir lloc la presentació de la imatge del Congrés, a càrrec d’Albert Abella, director de l’escola municipal d’art Arsenal de Vilafranca del Penedès; Sandra Guerra, alumna de l’escola Arsenal i autora de la imatge, i de Sheila González, tutora de pràctiques de l’escola. Aquest va ser un dels moments més emotius de l’acte ja que tots tres, especialment la Sandra, es van mostrar molt contents amb el procés i amb el resultat de la creació de la imatge per al Congrés.

Seguidament, Mercè Masana, membre del Comitè Organitzador del #CSSB14, va donar pas a la presentació de diferents projectes que s’estan duent a terme al territori:

  • L’Associació el Turó Salut Mental (associació de familiars i amics) va presentar el Projecte Conta Contes. Al final de la presentació, el Club Social El Turó van interpretar un conte de manera magistral.
  • Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú i La Mensa del Cor van presentar Apadrina un menú infantil.
  • El Consell Comarcal de l’Alt Penedès va parlar del Projecte pilot PIRMI de mesures alternatives a la comunitat.
  • L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va presentar el projecte Vilafranca Inclusió.

A l’acte de cloenda es va agrair la participació de tothom i es va emplaçar els assistents a l’acte precongressual del Camp de Tarragona i al Congrés de Serveis Socials Bàsics.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s